Succesvol weekend voor RTC-spelers op het NJK-A!

Afgelopen zondag vonden de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen plaats in Baarn. Vier spelers van het RTC kwamen in actie en streden mee om de medailles.

Jitte verloor onverwachts een wedstrijd in haar poule, maar herpakte zich knap en won uiteindelijk de titel in de categorie ‘Meisjes onder 17 jaar’. Ook was ze succesvol met haar teamgenootje Faya Vooijs in het dubbelspel. Door geen game te verliezen pakten ze daar ook de winst.

Imre steeg boven zichzelf uit dit weekend en wist het tot de halve finale te schoppen bij de ‘Jongens onder 19 jaar’. Samen met Bjorn wisten ze ook een halve finale plek te bemachtigen in het dubbelspel.

Ook Camiel speelde een heel goed toernooi. Hij ging op onderling resultaat door naar het hoofdtoernooi waar hij uiteindelijk in de halve finale strandde. Ook met zijn clubgenootje Pepijn Potters haalden ze de halve finale.

Bjorn was derde geplaatst in zijn poule, maar door twee mooie winstpartijen stroomde hij ook door naar het hoofdtoernooi. Daarin moest hij helaas zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke nummer 2 van het toernooi.

Al met al een prachtig weekend voor het RTC met 2 gouden en 4 bronzen medailles!


Imre door naar finale NJM, Bjorn en Camiel redden het niet

Afgelopen zondag (4 februari 2024) stond in het teken van de halve finales van de Nederlandse Jeugd Meerkampen. Imre en Bjorn kwamen in actie in Ede en Camiel speelde zijn wedstrijden in Hilversum. Imre en Bjorn zaten beiden in groep 3 bij de JO19. Bjorn won uiteindelijk één van zijn vijf wedstrijden en Imre wist knap drie keer aan het langste eind te trekken. Dit betekende dat Imre derde werd in zijn poule en zich daarmee plaatste voor de finale van de Jeugd Meerkampen.

Camiel won drie van de vijf wedstrijden, maar was op onderling resultaat helaas niet door naar de finale.

Jitte en Elsa hadden zich in december al geplaatst voor de finale. Dit betekent dat er drie RTC-spelers in actie zullen komen tijden de finale van de Jeugd Meerkampen!


Jitte pakt Nederlandse jeugdtitel, Camiel knap derde!

Jitte is afgelopen weekend Nederlands Kampioen geworden in de M015 categorie! Ze won de finale na een vijfsetter van haar clubgenootje Faya Vooijs. Samen pakten zij ook de titel in het dubbelspel! Camiel pakte een mooie bronzen medaille in de categorie JO11. Ook samen met zijn dubbelpartner wist hij een zilveren medaille te veroveren. Imre speelde ook een goed toernooi en wist een kwartfinaleplek te behalen. Daarin werd hij in een vijfsetter uitgeschakeld door de latere finalist. Bjorn en Noor lukten het helaas niet zich te plaatsen voor de knock-out fase.

Al met al een succesvol NJK!


Mixed feelings na tweede A-toernooi

Afgelopen zondag vond het tweede A-toernooi van dit seizoen plaats in Den Haag. Imre en Bjorn zaten in dezelfde poule in de categorie JO17. Er ontstond uiteindelijk een driehoekje tussen hen en Yakup Yildizlar waarbij Bjorn op 1 punt tweede werd in de poule en Imre derde. Bjorn stroomde daardoor door naar het hoofdtoernooi waarbij hij uiteindelijk een mooie 4e plek behaalde. Imre speelde verder in het troosttoernooi en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 11e plek. Jitte begon goed aan het toernooi en stroomde redelijk makkelijk door naar de halve finale waarin ze het moest afleggen tegen Anne-Fleur Hamaekers. Uiteindelijk wist ze de wedstrijd te winnen om plek 3/4 en eindigde daarmee toch nog op het podium. Elsa speelde volgens haar ranking en werd uiteindelijk 10e in de categorie MO19. Camiel deed voor het eerst mee aan een A-toernooi en speelde naar behoren. Door twee van de vier wedstrijden te winnen werd hij uiteindelijk 3e in de categorie JO11.


4 RTC-spelers in finale NJM!

Afgelopen zondag werden de halve finales van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld. Camiel en Elsa waren vanuit de kwartfinales al meteen doorgedrongen naar de finale. Jitte, Imre en Bjorn moesten nog wel in actie komen dit weekend. Bjorn zat in een lastige poule en won uiteindelijk twee van zijn vijf wedstrijden. Dit leverde hem een vierde plaats op wat helaas niet voldoende was voor een finaleplaats. Imre won knap vier van zijn vijf wedstrijden en plaatste zich hiermee voor de finale! Ook Jitte speelde een goed toernooi en won al haar wedstrijden redelijk eenvoudig.

Dit betekent dat 4 RTC’ers zich geplaatst hebben voor de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen!


Bijna alle RTC-spelers door tijdens kwartfinale NJM!

Afgelopen weekend vonden de kwartfinales van de NJM plaats in Almere. Tijdens dit toernooi kwamen zes RTC-spelers in actie, waarvan er uiteindelijk maar liefst vijf spelers door gingen naar de volgende ronde!

Jitte en Noor speelden in de leeftijdscategorie onder 15 jaar, waarbij Jitte al haar wedstrijden won en daardoor eerste werd in haar poule. Noor had een iets mindere dag en werd uiteindelijk vierde. Dit was helaas niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Imre en Bjorn deden allebei mee in de leeftijdscategorie onder 17 jaar en wisten respectievelijk tweede en derde te worden. Elsa kwam in actie in de leeftijdscategorie onder 19 jaar en wist uiteindelijk netjes tweede te worden in haar poule. Ten slotte speelde Camiel zijn eerste Nationale toernooi in de leeftijdscategorie onder 11 jaar. Camiel is sinds een half jaar aangesloten bij het RTC. Ook hij won knap al zijn wedstrijden (alles met 3-0!) en is daardoor rechtstreeks geplaats voor de finale! Ook Elsa heeft een rechtstreeks ticket bemachtigd voor de finale. De overige spelers zullen begin februari in actie komen tijdens de halve finale.


RTC-spelers pakken podiumplaatsen op A- en B-toernooi!

Afgelopen zondag (13 november) vond het A- en B-toernooi plaats in Tilburg en daar deden vijf RTC-spelers aan mee.

Jitte kwam als enige van de groep in actie op het A-toernooi in de categorie ‘Meisjes onder 15’. Zij speelde een toptoernooi en pakte de titel door maar één game te verliezen! Ook Bjorn en Imre hadden een hele goede dag en behaalden allebei de finale van het B-toernooi in de categorie ‘Jongens onder 17’. Bjorn wist met 11-9 in de vijfde game net aan te winnen van Imre en pakte daarmee ook zijn A-licentie! Imre heeft inmiddels genoeg punten vergaard dat de kans groot is dat hij eind van dit jaar ook zijn A-licentie te pakken heeft.

Ook Elsa speelde op het B-toernooi in de categorie ‘Meisjes onder 19’ een beslissende wedstrijd voor een A-licentie. Helaas verloor ze deze wedstrijd net aan in vier games. Al met al toch een mooie tweede plek! Noor was de laatste RTC-speelster die in actie kwam op het B-toernooi in de categorie ‘Meisjes onder 15’. Ze werd knap tweede in haar poule maar verloor helaas daarna in de kwartfinale.

Al met al een top weekend voor de RTC-spelers!


Jitte en Mads winnen Jeugdmasters!

De zomervakantie is net ten einde en het eerste belangrijke jeugdtoernooi stond alweer voor de deur. Afgelopen zaterdag (27 augustus) werden namelijk de Jeugdmasters gespeeld in Wageningen. Jitte kwam in actie en speelde een heel goed toernooi. Tegen sommige tegenstanders had ze het even lastig, maar ze won uiteindelijk al haar vijf wedstrijden en eindigde hiermee op de eerste plek!

Ook Mads speelde een goed toernooi. Hij verloor helaas zijn eerste wedstrijd, maar herpakte zich knap en won de volgende vijf wedstrijden. Op onderling werd ook Mads eerste!

Beide spelers mochten dankzij hun goede prestatie vervolgens meedoen bij de senioren. Een hele mooie ervaring, waarbij Mads zelfs nog een wedstrijd wist te winnen.

Een mooi begin van het seizoen voor de RTC-kids!


Jitte wint de Nationale Jeugdmeerkampen!

De Nationale Jeugdmeerkampen zijn de jaarlijkse Top-12 toernooien voor de Jeugd. Om mee te mogen doen aan deze Top-12 moet je eerst voorrondes spelen om je te kwalificeren.

In het Hemelvaart-weekend van 2022 vonden de Jongens- en Meisjes-finales van de Jeugdmeerkampen plaats in Panningen. RTC Leiden was hierbij goed vertegenwoordigd met vier jeugdspelers. Jitte moest op vrijdag al in actie komen in de halve finale. Om mee te mogen doen in de finale moest ze bij de beste vier komen in haar poule. Dit werd ruimschoots behaald door een tweede plek in haar poule. Op de finaledagen was Jitte op haar best en won al haar wedstrijden! Door de Jeugdmeerkampen te winnen is ze nu ook uitgenodigd voor haar eerste internationale toernooi; het World Youth Festival in Hongarije!

Elsa en Noor hoefden geen halve finale te spelen en kwamen meteen in actie in de finale. Elsa speelde een goed toernooi en won zeven van de twaalf wedstrijden. Ze won zelfs van de uiteindelijke winnaar en eindigde het toernooi op een mooie vijfde plek. Voor Noor was het de eerste keer dat ze in actie kwam in de finale van de Jeugdmeerkampen. Ook Noor speelde een verdienstelijk toernooi en werd uiteindelijk 7e in de categorie O13.

Mads moest net als Jitte in actie komen op de vrijdag. Hij werd uiteindelijk derde in zijn groep en dat was voldoende om door te stromen naar de finale. Op zaterdag en zondag kon hij helaas geen potten breken en werd daardoor uiteindelijk 12e in de finale.


RTC-deelnemers doen het goed op het NK!

Het weekend van 14 en 15 mei was het weer tijd voor het jeugd-NK. Op zaterdag mochten de spelers met een B-licentie aantreden en op zondag de A-spelers.

Op zaterdag kwamen onder anderen Noor en Elsa in actie. Noor won knap 7 van haar 8 wedstrijden en werd daardoor uiteindelijk 2e in de categorie MO13B. Ook Elsa was in goede doen en won 6 van de 8 wedstrijden en werd daarmee 3e in de categorie MO17B. Door deze goede prestaties mochten ze uiteindelijk ook de volgende dag meedoen tijdens het NK-A. Beide speelsters boden goed tegenstand maar hun tegenstanders waren voor nu nog iets te goed.

Naast Noor en Elsa kwam ook Imre op zaterdag in actie. Hij was als derde geplaatst in zijn poule, maar werd knap eerste van zijn groep. Dit betekende dat hij rechtstreeks geplaatst was voor de halve finale. Hierin had hij genoeg kansen maar verloor hij helaas nipt in vijf games. Ook Bjorn speelde in de categorie JO17B en bewandelde nagenoeg dezelfde route als Imre. Ook hij werd eerste in zijn poule, maar verloor uiteindelijk nipt de halve finale in vijf games. Doordat ze bij de beste vier eindigden die dag mochten ze ook aantreden op zondag. Hier konden ze helaas geen potten breken, maar al met al een goed weekend voor de jongens!

Op zondag was het de beurt aan Mads en Jitte. Mads werd tweede in zijn poule en moest daardoor aantreden in de kwartfinale tegen Jelle Moris. Deze wedstrijd verloor hij helaas in vier games en dit betekende dat de kwartfinale het eindstation was voor Mads. Ook Jitte werd tweede in haar poule en moest daardoor in actie komen in de kwartfinale. Helaas verloor ook zij in vier games en dat betekende dat ook voor haar het toernooi erop zat.

Al met al een prima weekend voor de RTC-kids!


RTC-trainer Kim Vermaas haalt haar TT-4 diploma!

Kim Vermaas heeft vorige week haar TT-4 diploma behaald; het  hoogste diploma voor trainers welke in Nederland werkzaam zijn. De TT-4 cursus duurde ruim anderhalf jaar. Namens het bestuur en de deelnemende clubs gefeliciteerd!


Talenten-scout-dag op 10 april was zeer succesvol!

Op zondag 10 april organiseerde het RTC samen met de NTTB een talenten-scout-dag. Om jeugd-talenten uit de regio een kans te geven om zich “in the picture” te spelen werd deze dag georganiseerd. De Jeugdtrainers van clubs uit de regio hadden talenten aangedragen voor deelname aan deze dag. Er waren 18 enthousiaste en gedreven deelnemers. De sfeer was erg goed en het bleek dat de Jeugdtrainers een goede kijk hadden op de talenten in hun groepen.

Helaas is de capaciteit van het RTC beperkt en konden niet alle talenten gevraagd worden voor deelname aan het RTC. Inmiddels zijn 8 talenten geselecteerd voor deelname en hebben zij een uitnodiging ontvangen.


Jitte de Klerk wint A-toernooi!

Afgelopen weekend, 13 en 14 november 2021, vond in Tilburg het jeugdranglijsttoernooi plaats en RTC Leiden was daarbij goed vertegenwoordigd. Op zaterdag kwamen Imre en Noor in actie en op zondag moesten Jitte, Bjorn, Elsa en Mads aan de bak.

Noor won op zaterdag al haar zes poulewedstrijden in de categorie Meisjes onder 13, maar verloor helaas in de halve finale van de uiteindelijke winnaar in vijf games.

Ook Imre kwam op zaterdag in actie in de categorie Jongens onder 17. Hij won vier van de vijf poulewedstrijden en stroomde daarna door naar het hoofdtoernooi waar hij al zijn wedstrijden won en dat betekent dat hij een B-licentie heeft binnengehaald!

Op zondag was het de beurt aan de spelers met een A- of B-licentie. Mads werd volgens plaatsing tweede in zijn poule in de categorie Jongens onder 19 A. In de vervolgronde had hij echter pech met de loting waardoor hij meteen tegen Gabrielius Camara moest. Deze wedstrijd verloor hij helaas. Nadat hij zijn laatste wedstrijd had gewonnen zat het toernooi er weer op voor Mads.

Elsa had helaas een minder dagje en kon maar een wedstrijd winnen in haar poule in de categorie Meisjes onder 19 B.

Bjorn werd knap tweede in zijn poule in de categorie Jongens onder 17 B en won vervolgens ook zijn vervolgronde. Uiteindelijk verloor hij in de halve finale net aan in vijf games, maar hij kan terugkijken op een mooi toernooi.

De beste speler van dit toernooi was Jitte! Zij won al haar wedstrijden in de categorie Meisjes onder 15 A en pakte daarmee de titel. Ze mag zich nu de beste van Nederland noemen!

Al met al dus een erg succesvol weekend voor de RTC-talenten!

    


Interview trainer Kim Vermaas in Visie

In het blad “Visie”, het vakblad voor tafeltennistrainers, van april 2021 staat een interview met Kim Vermaas. Bijgaand het artikel. Artikel interview Kim visie


Kim Vermaas nieuwe trainer RTC

Met veel trots mogen  we bekend maken dat Kim Vermaas vanaf begin april de nieuwe trainer is van het RTC Tafeltennis Regio Leiden! Nadat Olivier had aangegeven te gaan stoppen met zijn functie als RTC-trainer zijn we op zoek gegaan naar een vervanger. Wij zijn erg blij dat we een trainer hebben gevonden met ervaring op het allerhoogste niveau.

Veel van jullie zullen Kim kennen door haar prestaties in het Nederlandse team, in de eredivisie met Scylla, op internationale toernooien of als Nederlands kampioen van 2019 en finalist van 2020. Kim heeft hierdoor de kennis in huis om ook een toptrainer te worden.

Kim heeft bij ons het volgende aangegeven:

“Ik ben begeleid door verschillende (top)trainers en coaches, waardoor ik inzicht heb gekregen in hoe belangrijk goede begeleiding is en in hoe een goede trainer/coach te werk gaat. Deze kennis zou ik graag willen delen met de RTC-talenten.”Met Kim als trainer zijn we er van overtuigd dat de talenten de ontwikkeling, die ze met Olivier hebben gemaakt, kunnen doorzetten en kunnen groeien tot de top.

RTC Tafeltennis Regio Leiden: succesvol tweede jaar met veel clinics voor basisschoolleerlingen

Tweede seizoen

Het in 2016 opgerichte Regionaal Training Centrum Tafeltennis Regio Leiden heeft een succesvol tweede seizoen achter de rug. De groep talenten die deelnemen aan het RTC groeit (6 regionale talenten vanaf zomer 2018), we hebben een officiële erkenning als RTC gekregen van de Nederlandse Tafeltennis Bond en ook hebben er wederom veel basisschoolleerlingen kennis kunnen maken met deze mooie sport door het deelnemen aan clinics voor basisschoolleerlingen.

Deze clinics hebben plaatsgevonden bij de Leidse Tafeltennisverenigingen Docos en Scylla. De clinics duren een uur waarbij een gehele basisschool klas aan het tafeltennissen is. Dit varieert tussen de 20 en 30 kinderen per clinic.

Opzet clinics

Op een clinic dag komen er meestal 3 tot 4 klassen achter elkaar. Zo komen er op 1 ochtend ongeveer 100 kinderen in aanraking met de tafeltennis sport. Al deze leerlingen kunnen zich na de clinic gratis inschrijven voor een vervolg cursus op de club. Zo proberen we de stap naar een eventueel lidmaatschap wat gemakkelijker te maken.

In totaal hebben er van aug 2017 tot juni 2018 550 kinderen aan een clinic deelgenomen. Als voorbeeld hierbij het verslag  met foto’s van de clinics,   gegeven aan de leerlingen van basisschool De morskring uit Leiden.

Verslag clinics maandag 26-3-2018, basisschool de Morskring

Op 26-3-2018 stonden de leerlingen van groep 5,6,7 & 8 op het programma om een clinc tafeltennis te krijgen bij tafeltennis vereniging Scylla uit Leiden. De leerlingen van groep 7 kwamen binnen om 08:30 uur. Na het omkleden is de 1ste clinic gestart om 08:45 uur.

De kinderen krijgen als eerste allemaal een batje en een balletje, waarna er 10 minuten geoefend wordt met leuke balbeheersingspelletjes. De spelletjes worden regelmatig stilgelegd om te controleren / te herinneren om het batje in de shake-hands greep te houden. Dit is van belang voor de verdere uitvoering van de les.

De leerlingen krijgen de daaropvolgende 25 minuten techniek training zodat ze aan het eind van de les een game kunnen spelen.

Belangrijke technische/tactische aspecten die worden behandeld.

– verdedigende slag: schuiven ( onder de bal door)

– aanvallende slag: contra( tegen de bal aan)

– service: op meerdere plekken kunnen serveren (plaatsen) en met verschillende snelheden.

– Wanneer is er een punt: uitleg net- service, randbal, netbal & de bal raken achter de tafel zonder dat de bal gestuiterd is.

Na het spelen van een game gaan de leerlingen met ze alle deelnemen aan het eindspel (rond de tafel).

Van 08:30-12:00 uur zijn er in totaal 108 kinderen geweest die deel hebben genomen aan deze clinic.

De foto’ s geven een sfeerimpressie van deze clinic.

Het enthousiasme van de leerlingen was de inspanning om deze clinics te organiseren meer dan waard!

Overig Nieuws

Artikel over de erkenning RTC door NTTB: Klik Hier

Artikel website NTTB West over 1e succesvol jaar RTC: Klik Hier